חיתוך אריזת שקית תה בשבת

שאלה:

האם מותר בשבת להוציא שקית תה ירוק מאריזתה ע"י חיתוך האריזה ביד במקום המיועד לכך תודה

תשובה:

שלום וברכה

לחתוך במקום המיועד, יש לדון ולצדד שיש בזה איסור מחתך, כפי שנהגו להחמיר בזה לגבי חיתוך נייר טואלט בשבת במקום המסומן [אני מדבר על האופנים של כבוד הבריות וגדריו שהתירו חיתוך במקום שאינו מסומן] וכפי שהחמיר הגרי"ש אלישיב לגבי הפרדת גביעי לבן [בשונה מאחרים שהקלו בענין זה] אבל ניתן לקלקל את האריזה לגמרי ורק להזהר שלא לקרוע אותיות. לגבי עצם בעיית הבישול בשקיות תה ודעת המחמירים אפילו בכלי שלישי, ראה כאן.