איסור הוז"ל בביאת נדה

שאלה:

שלום ומחילה על השאלה שלא הכי צנועה תאורטית גבר שבועל אישה נידה האם הוא עובר על איסור זרע לבטלה? זה יש כאן איסור כרת זה ידוע אבל האם יש בזה עניין של זרע לבטלה? הרי הוא לבטלה כי האישה תקח גלולה והם גם לא נשואים או שהוא לא לבטלה?

תשובה:

שלום רב,

אין קשר בין הדברים. הוצאת זרע לבטלה הכוונה היא שזה קורה ללא קיום יחסי אישות. כאשר הוא בועל נדה הוא לא עובר על איסור הוז"ל. אולם ראה כאן בתשובה ובהערה שמישהו הביא מהזהר שיש גם איסור הוז"ל.