שני ספרי תורה בפרשת שקלים

שאלה:

שלום הרב, לגבי הוצאת 2 ספרי תורה בארבעת הפרשיות. ראיתי באחד הספרים שהרב שמואל סלנט זצ״ל הורה בשבת פרשת שקלים לא להוציא ספר נוסף, כי אין בפרשת שקלים הסמוכה או לפרשת משפטים או לפרשת ויקהל בשנה מעוברת, טירחה לגלול את הספר. שאלתי בתור גבאי, האם ניתן בפרשת שקלים לא להוציא ספר נוסף ?

תשובה:

שלום וברכה

אכן כך הובא בשמו בלוח ההלכות והמנהגים תשע"ט הערה 31, אולם ודאי שלדינא אין לשנות ממנהג ישראל להוציא שני ספרים [במידה ויש…].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבר הערתי במקום אחר שהפסק הזה (שא"צ בשני ספרים) הוא נגד רמב"ם מפורש (תפילה יג,כב, ובפרט בסיום ההלכה שכותב להוציא ספר אחר אפילו רק בשביל גלילת פרשת כי תשא!), וצע"ג.
    ובטעמו של הרמב"ם י"ל שהוא משום דילוג בספר אחד בשני ענינים, שלזה לא מועיל גם אם זה "בכדי שלא יפסיק התורגמן".