פניה לערכאות לפינוי שוכר דירה לאחר תום השכירות

שאלה:

פניה לערכאות לפינוי שוכר שלא מתפנה בתום תקופת השכירות. האם במצב כזה מותר לפנות ישירות לערכאות, או שמא צריך לגשת לבית דין. (שהרי אין סמכות לבית דין בימינו לפנות שוכרים מהדירה). תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם לשוכר יש טענות והסברים מדוע נמנע מלשלם, יש לפנות לבית דין ואסור לפנות לערכאות. אם אין כל סיבה מצד השוכר מדוע לא משלם, ומזניח את התשלום, מותר לפנות לערכאות. משום שאין כאן דין בין שניים אלא הצלת ממונו. אך ראוי להזהיר את השוכר לפני שפונה לערכאות, היות ונטל ההוצאות ייפול על השוכר.

בהצלחה.