עט שניזוק משתי ילדים

שאלה:

אדם החזיק עט וחבירו הפיל מידו את העט בטעות. העט לא ניזוק בנפילה אך לפתע עבר מישהו ודרך עליו בלי כוונה והעט נהרס. האם צריך לשלם? ובמידה וכן, מי משלם? כמו כן אם מדובר בילדים מתחת גיל בר מצוה מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

אותו אדם שהפיל את העט והעט לא נשבר, הרי שהוא לא הזיק. ואם היה זורק את העט למקום שברור שיעבור רכב ויזיק נחשב למזיק. אבל כאן שלא ברור שיבוא אחר וידרוך על העט וישבור אינו נקרא מזיק. והאדם שדרך בפועל על העט גם פטור, היות ואין דרך שיהיה עטים על הריצפה ואדם לא אמור להתבונן ולבדוק אם לא דורך על עטים. ולכן שניהם פטורים. מלבד זאת קטנים שהזיקו פטורים.

בהצלחה.