מכה בפטיש בשבת

שאלה:

האם אדם שתופר לדוגמא חליפה בשבת או בונה ארון עובר גם את האיסור של גוף העבירה וגם איסור מכה בפטיש בגמר העבודה?

תשובה:

שלום וברכה

מכה בפטיש אינו סתם גמר וסיום מלאכה, אלא מדובר על פעולה מסוימת המהווה את גמר המלאכה, ולא תמיד זה קיים. למשל, כאשר תופרים את השרוולים לפני השיווק פתיחת התפירה היא מכה בפטיש, הוא הכאה מסויימת על הקורנס בסיום מלאכת הכלי נחשבת מכה בפטיש, אבל לא כל סיום הנעשה בפעולה זהה לקודמתה.