דמי שדכנות לאחות שפרסמה את הפרטים של אחותה

שאלה:

אם ראיתי באיזהשהו פוסט בפייסבוק שמישהי פירסמה את פרטי אחותה שבשידוכים ומחפשת לה שידוך והצעתי לה בחור וכן פניתי לבחור והצעתי לו את אותה הבחורה וב"ה התארסו ועוד כחודש מתחתנים,האם אני השדכנית היחידה ?האחות טענה שהיא השדכנית מצד הכלה כי היא כתבה את פרטיה ואני זו שפניתי אליה,יש לציין שאני שדכנית במקצועי שזכיתי לשדך הרבה זוגות ב"ה, תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

שדכן הוא מי שמקרב בין הצדדים. האחות שפרסמה את הפרטים של אחותה לא קירבה בין הצדדים, אלא הביאה מידע לשדכנית. השדכנית ניסתה לקשר את השידוך והצליחה. והיא נקראית השדכנית, ולכן דמי השידוך מגיע לשדכנית בלבד.

בהצלחה.