גניבת כסף מההורים

שאלה:

שלום כשהייתי ילד/נער (מעל 13) לצערי הייתי לוקח כסף מההורים בלי שהם ידעו ולפעמים היו מביאים כסף לי ולא הייתי מחזיר עודף או שאמא מביאה לי בלי שאבא ידע אז החזרתי סכום להורים שלי של כסף והחלטתי גם לבקש סליחה בלי קשר לכסף שנתתי להם הם מחלו (ביקשתי כמה פעמים סליחה ומחלו בכל פעם) העניין הוא שאני מרגיש שזה לא מספיק לי… מה אוכל לעשות ? (לא בטוח אם הם ירצו לקבל ממני עוד כסף בכלל אחרי שמחלו לי. והם לא יודעים שנתתי את הכסף בתור תשובה אלא סתם בתור עזרה, איך עוד אוכל לתקן את זה ?! אם בכלל ?! ). וגם האם זה שאמא (מרוויחה כסף גם כן) נתנה לי כסף בלי שאבא ידע האם אני אמור לתקן את זה ? זה עוון שלי בכלל ? וגם בתקופה מסוימת ההורים כמעט התגרשו ואמא הייתה צריכה כסף לעו"ד והבאתי לה (אם לא הייתי מביא היא הייתה לוקחת מהכסף המשותף של ההורים) האם זה נחשב לי לתיקון/תשובה ? תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

איך צריך לדאוג כלל. א. ההורים מחלו לך, ולכן אין לך שום חיוב כלל וכלל. ב. הכסף שהבאת לאמא שלך נחשב להשבת גזל.

ומאחר ומחלו והשבת אתה צריך להוציא את זה מליבך.

בהצלחה.