אהבת הגר שנעשה חילוני

שאלה:

האם מצוות אהבת הגר ואיסור אונאת הגר תקפים גם אם הגר "ירד מהדרך" אחרי גיורו כהלכה וכעת לא שומר תורה ומצוות? תודה

תשובה:

שלום וברכה

ברגע שבעת קבלת הגיור היה קבלת מצוות טובה, דינו כישראל לכל דבר וכל עניני אונאה הנוהגים בישראל שאינו שומר מצוות נוהגים גם בו. ממילא, כיון שמצער אותו שמזכירים לו את מעשיו הראשונים, אין לעשות זאת. אמנם יש לצדד שאדם כזה ודאי אינו בגדר תינוק שנשבה, שהרי אדרבה, הוא הגיע בתחילה ליהדות מתוך הכרה מלאה, ממילא אינו בגדר רעך, ודינו כמומר לכל התורה כולה שאין מצוה להרבות באהבתו, שהרי אדרבה, משנאיך ה' אשנא.