עמידה בברכות המגילה / ברכות המגילה – אחד קורא ואחד מברך

שאלה:

בסד שבוע טוב! בעז"ה אנחנו נקרא מגילה לנערים. רציתי לשאול מספר שאלות. 1) האם יש להניח מתחת למגילה טלית כמו בספר תורה? או שאפשר להניחו על שולחן חשוף? 2) האם השומעים צריכים לעמוד בברכות הראש והסוף? 3) האם אני יכול לברך את הברכות ולהתחיל בקריאה ומישהו אחר ימשיך ואני אחתום את הברכות? אשמח לדעת האם יש עוד דברים חשובים לדעת? מדובר על נערים רחוקים.

תשובה:

שלום וברכה

1. אין חובה להניח טלית.

2. המנהג לעמוד בשעת ברכות המגילה, ראה משנה ברורה בסי' תרפט ס"ק א.

3. יש אפשרות כך לעשות, ראה רמ"א סי' תרצב סעי' א, אבל רצוי יותר שיהיה בעל קורא אחד [ראה שער הציון שם בשם הריטב"א], אין טעם לחלק לשנים. גם אם לא מדייקים היטב בטעמים, אם מדייקים בניקוד שלא באים לטעות שמשנה משמעות, זה בסדר.