מעשר כספים – ההורים ממנים טיפול רפואי

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: אני צריכה לעבור טיפול מסוים שבועי שעולה הרבה כסף ואמא שלי שה' יאריך ימיה תשלם לי עבור זה כל שבוע. השאלה שלי: האם אני צריכה לתת מעשר מהכסף שאמא שלי נותנת לי למסור עבור הטיפול? כאמור זה לא חד פעמי אלא שבועי ומדובר בסכום משמעותי. אני מקפידה לתת מעשר ולכן שואלת לגבי זה. תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

באופן כזה זה לא נחשב שהיא נותנת לך כסף אלא שהיא ממנת את הטיפול עצמו, רק שהיא שולחת דרכך… באופן כזה דינו ככל מתנות חפצים שלא נהגו להפריש מהם מעשר.

רפואה שלמה