שמירת הברית

שאלה:

שלום,אני בן 37.5,נשוי,ונמצא בתהליכי תשובה בתחילת הדרך,ולא הורגלתי בענייני קדושה בחיי,והאמת-שבנושא זה העוון החמור כבר למדתי הכל,וניסיתי הכל…וכיום לטעמי,כמעט ואין שום עצה מעשית,להשמר לגמרי מהאיסורים החמורים הללו,בפרט בדור כה פרוץ כשלנו,לא התייאשתי חלילה אלא להיפך,זה אפילו מאתגר אותי יותר,אך ייצר העריות חזק מכל! וככל שאני מנסה ללחום,אני עדיין נכשל ונופל!! והדבר היחיד שמלווה אותי תמיד,זוהי עבודת התפילה. שם אני משתדל להשקיע הכל,כי זה העיקר…ושאלתי לכבודו היא: האם יוכל הרב,לחזק אותי בדברים נוספים? כיצד באמת ניתן בימינו,להזדכך/להתעלות ולרכוש מדרגות נשגבות בקדושה?? תודה. : )

תשובה:

שלום וברכה

העצה שקיבלנו מרבותינו נשמעת אולי מהפכנית, אבל היא מועילה… בד בבד עם חיי קדושה שזה תנאי הכרחי, מי שלא שומר על העיניים באופן בסיסי, משוטט באינטרנט או בטלויזיה עיתונים ועוד וברחובות שיש נשים שאינן לבושות כהלכה בלי צורך מיוחד ועוד, אין מה לדבר, אבל מי שנשמר באופן נורמלי, לא יתעסק כלל בנושא הזה! העיסור בזה רק מגביר את הבעיה וגורם לאדם להסתבך ולהתייאש, לומדים תורה ומתפללים וחייים חיי קדושה וכך הצורך הזה והיצר הזה מתפוגג מעצמו. העיסוק במלחמה בו מגדיל אותו. לסור מרע ובמקביל לעסוק בטוב ולא להתעסק בנושא הזה עצמו.

בהצלחה רבה מאוד.