עשיית צרכי מצוה לפני התפילה

שאלה:

שבוע טוב , האם מותר לנסוע לעיר או מושב שהם לא רחוקים כל כך ויש בהם בית כנסת עם מניין כדי להתפלל שם ( כמובן במניין שלהם )לאחר שיעלה עמוד השחר ולפני שהתפללתי כשיש צורך מצווה באותו מקום ולא יהיה ניתן לעשותו אם אני יתפלל במושב שבו אני גר?

תשובה:

שלום וברכה

צרכי מצוה מותר לעשות לפני התפילה. במיוחד שעוד לא הגיע זמן הנץ הראוי לתפילה לכתחילה. כך הורה אגב הגרש”ז אויערבך לגבי קניית לחם עבור הילדים לפני התפילה, כשלא מתאפשר לעשות זאת בזמן אחר.