קריאת שמע שעל המיטה נוסח מקוצר

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם אתה יכול לשלוח לי תפילה מקוצרת לקריאת שמע שעל המיטה שאומרים לפני השינה? מה ההלכות בתפילה זו אם אני מתעוררת לאחר שקראתי

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה יש לומר כל מה שכתוב בסידור, למה לומר נוסח מקוצר? עם ילדים הרבה אומרים רק שמע ואהבת עד ובשעריך, המלאך הגואל ואת פסוקי השמירה יברכך, הנה לא ינום, לישועתך, בידך אפקיד, ואדון עולם. וכמובן המפיל.

לילה טוב…