פרנסת הבית על הבעל או גם על האשה?

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליטא רציתי לדעת על פי תורתנו הקדושה האם מוטל על הגבר להיות המפרנס העיקרי של ביתו או שאמורה להיות חלוקה שווה בין הגבר והאשה בפרנסת הבית כמו כן רציתי לדעת מה הדין במקרה שהגבר לומד תורה בכולל ומימלא לא יכול להיות המפרנס העיקרי של הבית מה אומרת על כך תורתנו הקדושה ואיך זה מסתדר עם הכתובה שהגבר מתחייב לאשה זכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

ברור שהחובה לפרנס מעיקר הדין מוטלת על הבעל, האשה חייבת לעסוק בעבודות הבית, וכן כאשר יש מלאכות מסוימות המיוחדות לנשים כמו טווית צמר שהיתה נהוגה בזמנם, היתה האשה עוסקת בכך כסיוע לפרנסת הבית. אלא שכמובן, כאשר לכתחילה מתחתנים על דעת שהבעל ישב וילמד והאשה תיקח על עצמה את העול הזה, כפי שנהגו רבים מבני התורה, הרי שהאשה הסכימה מתחילה ליטול על עצמה את העול וזה בסדר גמור, זו הרי שאיפה משותפת ומסוכמת מראש.

שבת שלום.