מיקרוגל לשימוש חלבי ובשרי

שאלה:

שלום לרבנים מה מועיל המכסה ששמים במקרוגל על אוכל הרי בצד יש חורים קטנים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

המכסה הזה חד משמעי לא מועיל כלום מבחינה הלכתית, הוא מועיל רק לשמור על נקיון המיקרוגל, שזה דבר חשוב אבל לא נושא הלכתי… לגבי מיקרוגל להשתמש חלבי ובשרי אנחנו ממליצים מאוד לא לעשות את זה, כיון שמאוד מצוי שזה נפתח מחמת החום ואז הוא נאסר וההכשרה שלו אינה לכתחילה וכו'. אבל זה נכון שמעיקר הדין אם המאכל עטוף הרמטית בשתי עטיפות, נגיד קופסה אטומה שבתוך ניילון אטום קשור היטב וזה לא נפתח – זה לא נאסר גם אם המיקרוגל מיועד למין השני או טרף. אבל שוב מאוד לא מומלץ. אבל המכסה אין לו משמעות ואם השתמשו לחלבי ובשרי על סמך הכיסוי הזה המאכל נאסר ויש להכשיר את המיקרוגל. על הכשרת מיקרוגל ראה כאן.

שבת שלום.