הנחת מאכל יבש על פלטה בשבת לצורך קשישים ועל ידי גוי

שאלה:

מה דעתך ההלכתית לגבי השאלה אם לא-יהודי יכול למקם אוכל מבושל קר (לדוגמה, דגים או קוגל וכו') על פלטה בשבת לטובת אנשים קשישים? [אולי זו שאלה של שבות דשבות?]

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שכבר עסקנו אתמול בשאלה דומה, ואמרנו, שבאופן עקרוני אמירה לגוי מותרת רק לצורך חולה, ולכן ודאי יש חובה להתארגן מראש באופן שלא יצריך אמירה לגוי בשום אופן. אבל אם יש בזה צורך חולה [קוגל?] יש להקל במאכל מבושל יבש על פלטה שבלאו הכי יש שסברו שאין בו איסור חזרה, כן דעת הגר"ע יוסף וכן הסתפק כידוע בעל האגרות משה, הארכנו בזה בהרבה תשובות כאן באתר. רוב הפוסקים מחמירים בכך, אבל בהתחשב בעובדה שמדובר בגוי ולצורך קשישים בשעת הצורך שקשה להתארגן יש להקל.