נסיעה ביחד ברכב לאחר הגט

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם ביום מתן הגט מותרים הגרוש והגרושה לחזור יחד באותו רכב?

תשובה:

שלום רב,

ישנם הרחקות שיש להקפיד עליהם, מיד לאחר הגירושין ולעולם! לדוגמה, בגמרא מבואר וכך נפסק בשו"ע אבה"ע סוף סי' קיט שאפילו אסור להם לבוא לביה"ד ביחד ולדון שם למרות שיש עוד אנשים בביה"ד. אמנם, לדעת הרא"ש והר"ן הסוגיה הזו עוסקת רק בגרוש וגרושה שאסורים לחזור זה לזה, כגון אם הגרוש כהן, או שהגרושה כבר נישאה בנתיים למישהו אחר. אבל לדעת הרמב"ם וכך נפסק שם בש"ע ההרחקות הללו עוסקות בכל גרוש וגרושה. אז ודאי שלשיטתם אסור להם לחזור ביחד ברכב הביתה.

אכן, לדעת החולקים יתכן שפגישות כאלה אקראיות אין איסור. אולם צריכים לשים לב להקפיד גם עליהם. ראה שם מה שהביא הרמ"א בשם התרומת הדשן.