מיץ תפוזים טבל ומעושר מעורבים יחד

שאלה:

בס"ד, מה העצה לעשות באופן שאדם סחט מיץ תפוזים מתפוזים מעושרים כדין ומטבל ודאי , ואין לפניו את הפירות , האם יש תקנה לשתות מהמשקה הזה שמעורב בתפוזים מעושרים עם טבל ודאי ?

תשובה:

שלום וברכה

יש שתי אפשרויות, או להפריש מתפוזים אחרים שהם טבל ודאי גם על תפוזים אלו המעורבים במשקה, אולהוציא מהתערובת לפי חשבון, כלומר, אם נניח 50% מהמשקה הוא טבל, יש להוציא כמות כפולה מהרגיל וכך לבצע את ההפרשה באופן שאתה יודע שודאי הוצאת מהטבל את הכמות הנדרשת. ולמעשה כיון שבפועל מוציאים רק את היותר מאחד ממאה וכל השאר רק קוראים שם, לא קשה לבצע זאת ברווח.