האם אשתי אסורה לי?

שאלה:

האם אישה שחיזר אחריה מישהו בעבודתה,ונפגשה עימו פעמיים במקומות פתוחים לפי דבריה…וכל זה מחמת לחצים רגשיים שהיה מפעיל עליה.
ונשבעה בחייה ובאור שהיא רואה שהיא תהיה עיוורת אם היא משקרת שלא היה כלום בכלל ביניהם מפני שהיא הייתה חזקה.
האם נאמנת והאם מותר לבעלה להמשיך לחיות איתה?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שהיא מותרת. אישה לא נאסרת אלא אם כן יש עדים שראו שנטמאה, כך לדעת רוב הראשונים (ראה שו"ע אבה"ע סי' יא סעי' א' ובבית שמואל ס"ק ד'). ויש דעות שגם בקלא דלא פסיק ועדי כיעור. אבל במקרה המתואר אפילו אם היו עדים על כך ודאי שאינה יוצאת מבעלה והיא מותרת לבעלה. כל שכן במקרה זה שאין כלל עדים על כך (שהעידו לפנינו), אלא האישה עצמה אומרת כך ומוסיפה שרק זה מה שהיה שהיא נאמנת (וגם יש לה מיגו שיכלה להכחיש הכל).

תרשה לי רק להעיר, שהסגנון השבועות שאתה משביע אותה, לא מוסיף לשלום בית שלכם. תן כבוד ואימון באשתך, ותראו רק אור!