דמי איזון בבנייה על הגג

שאלה:

גג שרשום בטאבו ע"ש הדייר העליון, כשהוא בא לבנות טענו לו השכנים שהוא רק יכול להשתמש שם אך כיון שלא כתוב שם עד רום רקיע אם הוא בא לבנות הוא צריך לשלם תשלומי איזון. מה החוק בזה? ומה דעת ההלכה?

תשובה:

שלום וברכה,

דמי איזון ניתן כאשר השכן בונה על הגג המשותף, וכשבונה על השטח של כל השכנים לצורכו האישי צריך לשלם לשכנים על השטח שלוקח מהם. אבל אם הגג פרטי לאחד השנים לא שייך לתבוע דמי איזון.

אלא שאם לוקח אחוזי בנייה מכלל השכנים, יש לשלם דמי איזון על האחוזי בנייה שלוקח מהם. ויש לבחון כל דבר לגופו.

בהצלחה.