תיקון דלת שנפרצה בדירה שכורה

שאלה:

שלום רב,
אנחנו שוכרים דירה, מנגנון הנעילה בחדר האמבטיה מתחילת תקופת השכירות היה יחסית פגום (נעילה לא חלקה), ולכן לא הרבנו להשתמש בו, אך לא התלוננו על זה אף פעם. לאחרונה, סגרנו את הדלת, מבלי לנעול אותה, והדלת נתקעה. זה היה זמן קצר לפני כניסת השבת ולכן פרצנו את הדלת בכוחות עצמנו וכתוצאה מכך נוצר שבר בדלת ובמשקוף. בתחילה בעל הבית התכוון להביא דיקט שיכסה את החור שנפער בדלת, אך הוא שינה את דעתו והחליט להחליף את כל הדלת. השאלה היא על מי מוטלת האחריות לתשלום (כ500 ש"ח). מצד אחד בדר"כ המשכיר אחראי על תיקונים מעין אלו, ומצד שני הוא טוען כי גרמנו לדלת נזק גדול יותר מהנדרש.
נשמח לתשובתכם בעניין, תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם המשכיר ידע מהקלקול של הדלת ולא תיקן את הקלקול, התרשלות התיקון נחשבת לפשיעה, ואינכם חייבים על הנזק שנעשה בדלת. אם המשכיר לא ידע מהקלקול של הדלת, והשוכרים לא יידעו אותו בכך, נחשב פשיעה של השוכר, והשוכר חייב על הנזק שנוצר בדלת.

במקרה שהשוכר חייב על הנזק, אם הנזק הוא קל, ואדם רגיל לא היה מחליף דלת, אין השוכר חייב לשלם על החלפת דלת, אלא תיקון בלבד. אם הנזק דורש החלפת דלת – אדם רגיל היה מחליף את הדלת – חייב השוכר לשלם על החלפת הדלת.

בהצלחה.