לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מלאכי חבלה סביבנו כל הזמן

שאלה:

שלום ותודה רבה על האתר הנפלא אני לומד מסכת ברכות עם בעלי בתים והגענו לדף ו בו הג"מ מתארת שמסביבינו יש המון מזיקין וכו ומי שרוצה להיות בטוח בנוכחותם או רוצה לראותם מוזמן לעשות את התפריט המובא בג"מ אך השאלה שנשאלת מהו הלימוד שרוצה הג"מ ללמדינו במידע הזה?כלומר מה אני ארויח כשאדע שיש מסביבי אלפי מלאכים רעים?(חוץ ממאמרו של הרמח"ל שמוסתר סתרי תורה באגדות חז"ל)

תשובה:

יש כאן לימוד עצום, אדם חייב לדעת שבעצם כל חייו תלויים בחסדי ה' יתברך, עד שאם היינו יודעים בכלל באיזו סכנה אנחנו נמצאים ומה יש סביבנו היינו משתגעים מרוב פחד, וזה הפסוק "יפול מצידך אלף ורבבה מימינך אליך לא יגש", הוא אמור לגבי מלאכי חבלה אלו. ואגב זה מוסר גדול בשבילנו גם ביחס לאירגוני הטירור וכו', לדעת שהם עוד המזיקים הקטנים כביכול, והכל תלוי באמונתנו בטחוננו בה' ועבודתנו אותו יתברך.

שנזכה להתחזק.