מחילה על ריבית ועל איסור ממוני

שאלה:

האם בכל מצוות שבין אדם לחבירו כגון אדם שהלוה לחבירו בריבית/לא שילם לו בזמנו/ נקם בו וכו' וכו' – אם הנפגע אומר שהוא מוחל זה נחשב שעשה 'תשובה' או לאו

תשובה:

שלום וברכה,

מחילה על עברות שבין אדם לחברו מועיל המחילה הן לאיסור הממוני והן לעצם העבירה. וכן בריבית בשעת מתן הריבית אסור לתת אפילו אם נותן בלב שלם ונפש חפצה. אבל במקרה שעברו על איסור ריבית, והמלווה חייב להשיב את הריבית, אם הלווה מוחל מועילת מחילתו כמחילת גזל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סימן קס סעיף ה.