לבכות על ידיעת התורה

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליטא ראיתי מה שכתב רבינו הארי דהדבר שאין אדם מבינו בדברי תורה ובפרט בדרך הסוד צריך לדאוג ולהצטער ולבכות עליו כדי שבזה יפתחו לו שערי רחמים ויופע עליו רוח ממרום . שאלתי היא כיצד אדם יכול להביא את עצמו למצב של בכי אם יש לכם עצה. זכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

ככל שנחזק בליבנו את הרצון והשאיפה לדעת את התורה, ונשכיל להבין שהיא תכלית קיומנו, ודאי נצטער עד מאוד עם כל חסרון שיש לנו… כל הבעיה שאנחנו לא מספיק מרגישים בחשיבות הדברים…

שנזכה!