דחיית יום הטבילה

שאלה:

שלום
אם יש בעיה לאישה לטבול בזמן הטבילה- אירוע משפחתי או משהן שנקבע מראש בלי לדעת שזה יהיה התאריך, האם יש בעיה לדחות ביום אחד?
תודה

תשובה:

שלום רב,

מבואר בשו"ע סי' עו סעי' "האשה שהרשית את בעלה אחר שנשאת שימנע עונתה, הרי זה מותר. במה דברים אמורים שקיים מצות פריה ורביה. אבל אם לא קיים, חייב לבעול בכל עונה עד שיקיים". כלומר, אם קיימו כבר פרה ורביה ודאי שמותר בהסכמה. ואם עדיין לא קיימו כתב השו"ע שאין היתר לדחות. אולם כאשר יש סיבה טובה שבדרך בני אדם דוחים מחמת סיבה זו, ודאי שמותר. משום שגם הגדרת מצוות עונה היא בהתאם לנוהג והמוסכמות אצל האנשים, כך רואים מעונת הספנים וכד' או בכלל בכל מצוות עונה שהרי אין חובה בכל יום וכד', אלא ההגדרה היא שחייבים להשתדל ברמה המקובלת אצל האנשים. לכן, אשר יש אירוע וכד', אין חובת מצוות עונה כי המקובל באירועים כאלה שיש הרבה אנשים שדוחים.