כפרות

שאלה:

שלום. לצערי ביוכ האחרון לאחר שעשיתי כפרות בכסף ושמתי את זה בשקית בצד. שכחתי ולא התפניתי מאז להביא את הכסף לצדקה. א. האם נחשבת לי מצוות הכפרות? ב. האם יש בעיה רצינית בזה שלא הבאתי זאת עד עכשיו. ג. מה אני אמור לעשות עכשיו עם הכסף ולמי לתת? תודה רבה

תשובה:

הכפרות נחשב לך, אבל תמהר עשכיו ותתן את הצדקה לעניין, קופת הצדקה שכונתית או כל עני אחר.

באופן כללי אסור לאחר נתינת כספי צדקה כאשר יש עניים המזומנים לכך. יש בזה חשש איסור "בל תאחר".