חולה נפש שמתאבד – האם מתאבלים עליו?

שאלה:

חולה נפש שמטופל בכדורים פסיכיאטרים וסבל מאוד אבל ידע את חומרת איסור המאבד עצמו לדעת האם יש לו דין מאבד עצמו לדעת ואם לא מה דינו

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאדם כזה אין לו דין של מאבד עצמו לדעת, שכן הוא אמנם ידע בשכלו שאסור לאדם לשלוח יד בנפשו, אבל שיווי משקלו הנפשי היה מעורער והוא לא שלט במעשיו. לא תמיד ידיעת השכל מספיקה, צריך לשלוט על התחושות והרגשות, ואדם כזה אינו שולט מספיק במעשיו. לכן יש להתאבל עליו כעל כל נפטר אחר. כן כתב באבני ישפה יו”ד סי’ קמ. וע”ע שו”ת מעשה אברהם סי’ ס. וראה מש”כ בזה בשו”ת תעלומות לב סי’ לב.

בשורות טובות.