הכשרת טאבון למאכלי בשר וחלב

שאלה:

שלום . ברשותי טאבון העובד על גז ועצים ,והוא מגיע לטמפרטורות גבוהות מאוד של 500 מעלות. אני צולה עליו בעיקר בשר , ולעיתים השומן מטפטף על אבן (שמוט ).
ברצוני לציין , כי כשאני מדליק את הטאבון למשך שעה כל השומן נשרף ונעלם, והאבן הופכת להיות לבנה.
האם יש אפשרות אחרי הדלקה כזו ,ובחום כזה, לאפות מאכלים חלביים ?

תשובה:

שלום וברכה

בטמפרטורה כזו זה ממש ליבון, אבל אני לא בטוח שגם האבן מתלבנת עד כדי כך, תעביר אותה באש ממש.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. הטמפרטורה נמדדת על האבן באמצעות מודד ליזר.
    האם עלי להבין מתשובת הרב , לצלות בשר , ללבן את הטאבון בטמפרטורה גבוהה , ואז לאפות פיצות חלביות?

  2. אם גם נקי לגמרי וגם הגיע לטמפרטורה כזו זה אפשרי. אשכנזים מחמירים שלא להגעיל כלים מבשר לחלב כדי שלא יבאו לבלבול, אבל לספרדים יש להקל.

  3. לפי מה שהבנתי אחד המרכיביל של אבן 'שמוט' הוא חומר קרמי (כלומר חרס) ולכאורה לאשכנזים אין לו שום הכשרה (וגם לספרדים אני לא בטוח שיש הכשרה)

  4. ייתכן והחומר הקרמי הוא מתכתי ולא חרס (הבנתי שיש קרמי שהוא חרס ויש קרמי שהוא מתכת). צריך עיון במרכיבים המדויקים. בכ"א זה רק לגבי הכשרת האבן שמוט עצמה