"רישום" שמות התורמים בבית הכנסת בשבתות ובחגים על ידי מגנט

שאלה:

בסד שלום רב שאלה בשיטה מותרת לרישום" שמות התורמים בבית הכנסת בשבתות ובחגים האם מותר להכין אותיות הא -ב ומספרים עם מגנט ולהניחם ע"ג לוח מגנטי שהוכן מבעוד מועד את שם של התורם והסכום שתרם?

תשובה:

שלום וברכה

מעבר לנדון האם יש בזה איסור של כותב שדנו בו הפוסקים, החמיר בזה בשמירת שבת כהלכתה מחמת איסור בונה [אף שדעתו להסיר לאחר זמן קצר, מחשש שמא ישאר יותר] ראה שם פרק טז הערה סז*.