עובד שעושה הנחות ללקוחות ללא ידיעת הבעלים

שאלה:

שלום, אני קונה במכולת מסוימת ויש שם עובד (גוי אם זה משנה) שעושה לי הנחות (בלי ידיעתו של בעל המקום) האם זה נחשב גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הבעל המכולת נוכח במקום, מסתבר שאין רשות לעובד לעשות הנחות ללקוחות מבלי שיידע את הבעלים. אם בעל המכולת לא נוכח במקום, והעובד עושה הנחות מועטות שמקובל, והנחות לאו דווקא ללקוח מסוים, מותר לקבל ממנו את הנחה. כיון שהבעלים מסכימים שהעובד ירצה את הלקוחות כפי המקובל. אם מדובר בהנחות משמעותיות – אסור.

בהצלחה.