עובד שמתקף כרטיס על שעות שלא היה נוכח במקום

שאלה:

שלום שאלה בענייני גזל בעלי לאחר תקופה ממושכת של חיפושים התחיל לעבוד בתפקיד בארגון גדול על מנת שיוכל להתקדם שם. לאחר תחילת העבודה גילה שמרבית זמן העבודה עליו לשבת במקום במשרד מבודד מבלי לעשות כלום. כלומר שבועות שבהן יושב ולא עושה כלום למקרה שתהיה עבודה שגם היא נעשית בתאום טלפוני מראש איתו. בעלי עבד שם במשך שנה וחצי והתייסר מהבטלה והשעמום אך ציפה להתקדם כפי שהובטח לו אך המנהל שלו שינה את התנאים ועיכב לו את הקידום לתפקיד אחר בעלי מספר פעמים ביקש ממנהלו שימצא לו עוד עבודות על מנת שיוכל העסיק את עצמו. אפילו הציע זאת ללא תשלום נוסף אך המנהל סרב. וכן בעלי ביקש שיאשר לו להסתובב עם הרכב באיזור ויגיע במידת הצורך אך בתמורה המנהל סרב וגם הרע לו את התנאים. בעלי המשיך כך עוד חצי שנה אך לבסוף מכיוון שידע למה הבטלה + מחשב לידו עלולים לגרום הוא החליט לצאת מוקדם מהעבודה ולהחתים כרטיס בסניף קרוב לבית. המנהל של בעלי עושה לו עוול פעמים רבות במגוון נושאים אך במיוחד בעצם העובדה שאינו מאפשר לו להתקדם וכל פעם מאריך את תקופת התנאי שלו ומכיוון שבעלי עבר שנה וחצי של סבל קשה לו מאד להתפטר ולהתחיל לחפש עבודה חדשה עם עול הכלכלי של הבית והמשפחה בנוסף מקום העבודה שלו הוא שעה נסיעה מהבית שלא משלמים לו עבור שעות הנסיעה הרבות. אך במידה ואכן יש עבודה מתקשרים אליו והוא מגיע בזמן ללא בעיות הרי הכל בתיאום טלפוני במילא האם מדובר בגזל בגלל שיוצא מוקדם ומחתים כרטיס קרוב לבית בשעה שהיה אמור להחתים במקום עבודתו? ואם כן כיצד לתקן ?

תשובה:

שלום וברכה,

מעסיק שמקפיד שהעובד יהיה במקום העבודה גם כאשר אין עבודה במשרד, חייב העובד להיות נוכח, ואסור לו לתקף כרטיס עבור שעות שלא היה נוכח בעבודה. ולכן אין לתקף כרטיס בסניף אחר הקרוב לבית.

בהצלחה.