למה אסור ליהודים לאכול מהאוכל שאני מבשל?

שאלה:

שלום אדוני הרב השאלה שלי אני עובד במקום של אוכל כשר אני ערבי אבל אני מאוד מכבד את הדת היהודי אמרו לי שאסור להדליק את התנור יש דבר כזה כי אני רוצה להבין אם זה נכון או לא

תשובה:

שלום וברכה ידידי

העם היהודי הוא עם קטן מאוד ועתיק מאוד, העתיק ביותר בעולם. העם הזה גם במשך אלפי שנים היה מפוזר בכל מיני מדינות רחוקות וארצות שונות, וחכמי הדורות שלנו עשו כל מאמץ כדי שהעם שלנו לא יעלם ויתבולל בין העמים האחרים. מאוד חשוב לנו שיהודים לא יתחתנו עם אנשים שאינם יהודים, שהרי אם כך יהיה, העם שלנו יעלם במהירות חלילה ולא ישאר בעולם, וזה כמובן דבר שאנחנו מאוד לא רוצים. לכן קבעו לנו החכמים כל מיני כללים שמטרתם למנוע נישואין עם בני עם אחר, וביניהם שאסור לנו לאכול תבשיל שהתבשל על ידי אדם מעם אחר בלי התערבות של אחד מהעם שלנו, כי כפי שאתה מבין, אוכל טוב גורם לקירבה, ובזה אפשר לעבור את הגבול שבין ידידות טובה שזה דבר מאוד רצוי וטוב, לבין קירבה שכבר מביאה לנישואין. ולכן, למרות כל הקירבה והידידות שלנו עם שכנינו בני העמים האחרים, אסור לנו לאכול אוכל שהתבשל על ידי בן עם אחר, גם אם הוא יהיה האדם הכי מכובד בעולם, כדי שלא נבוא לידי נישואין משותפים שעלולים להכחיד את עמנו חלילה.

בהצלחה רבה ויום נעים.