אמירת לשם קדושת תפילין – המשך

שאלה:

שלום וברכה ,תודה על תשובתכם (בעיניין אמירת לשם קדושת תפילין לפני פירוק הקשר)אבל עדיין לא הבנתי את התשובה שנתתם לי למה(או על מה) צריך להגיד" לשם קדושת תפילין" לפני שמפרקים את הקשר (הכוונה להרפיית הקשר ולא פירוק מוחלט)לצורך הקטנה או הגדלה של הרצועה של תפילין של ראש

תשובה:

כאשר הקשר רפוי כהגדרתך הוא לא בצורתו הראויה והמתוקנת, ואינו כשר למצוה, ממילא אחר כך זה נחשב כעשייה חדשה, וזה מחייב אמירה זו, כפי שפירטתי בתשובה הנ"ל.