אזכרה – להקדים ויהיה מנין או לעלות בזמנו בלא מנין?

שאלה:

שלום רב, כאשר עומדים לפני המשפחה 2 האפשרויות הבאות, מה עדיף? 1. לקיים אזכרה בתאריך שבו המת נפטר, אבל בלי מניין 2. להקדים/לאחר ליום שישי שלפני/אחרי, שאז יותר אנשים יכולים להגיע ויש מניין, אבל זה לא בתאריך… * מקווה שזו לא טרחה אבל אשמח לדעת האם התשובה שלכם היא מצד ההלכה, הקבלה, מנהג…? יישר כח

תשובה:

נראה שכיון שיש הקפדה גדולה מאוד לעלות דוקא בזמן המיועד שאז הוא יום דין לנפטר ויש לו עילוי נשמה ונחת רוח מהעלייה לקברו, אין טעם לדחות או להקדים לצורך המנין, אלא יבואו בו ביום גם בלי מנין. ואגב, כשיבואו יתכן שיפגשו שם עוד אנשים וניתן לבקש מהם לבוא רק רגע אחד להשלים לפרק תהילים אחד וקדיש וכך מרוויחים הכל יחד.