הנחת מים לא מבושלים על הפלטה לפני שבת

שאלה:

האם מותר לשים בערב שבת מים (כבר לא יספיק להתחמם בער"ש) על פלטה כדי שבשבת בבוקר הם כבר ירתחו

תשובה:

שלום וברכה

אם עד הבוקר המים ירתחו, כיון שהפלטה נחשבת כירה גרופה וקטומה [ראה סי' רנג סעי' א] – מותר, אבל אין להזיזה שם כלל שמא יגרם קירוב בישול. אולם במידה והמים לא רתחו עדיין בבוקר לגמרי אסור לקחת משם מים, משום שמיעוט המים גורם לקירוב בישול המים הנותרים. וכיון שלפי דעתי הם לא ירתחו – אסור לעשות זאת בשבת…