מעשר כספים מהפרשה לפנסיה

שאלה:

ישנו חוק יחסית חדש שמחייב כל עוסק עצמאי להפריש פנסיה זה יוצא לי ולאשתי כאלף שח בחודש והיות ואני לא מעוניין להפריש זאת ועושה בעל כרחי האם אני יכול לנקות הוצאה זו ממעשרות?
יש לציין שאם החוק היה מחייב להפריש עד כמאתיים שח בערך זה לא היה ממש בעל כרחי אבל הסכום של אלף שח הוא ודאי לא ברצוני ולכן האם אפשר לנקות את ההפרש שזה שמונה מאות שח?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין לנכות הוצאה זו ממעשרות כי זה בעצם כסף שלך הוא רק ממתין כרגע עד שתגיע לגיל הפרישה, אלא שאתה לא צריך להפריש ממנו עכשיו, כשתגיע לגיל פרישה תמשיך להפריש מעשרות מכל כסף שנכנס לך לעובר ושב מידי חודש, כלומר אתה יכול להפריש רק מהנטו, וכאשר תקבל את הכסף הזה בפועל תפריש גם ממנו.

בהצלחה