לשנות מחירים בהשכרת דירה

שאלה:

שלום, אני במשא ומתן על השכרת דירה, הוסכם 4,300 שח בחודש עם השוכרים, לאחר כמה ימים העקסה לא יצאה לפועל. לאחר מכן עמד המחיר במשא ומתן על 4000 שח עם שוכרים אחרים. אם לא יצא לפועל העסקה עם השוכרים החדשים ב4000 שח, והשוכרים הקודמים החליטו כן לעשות את העסקה, האם אני צריך להוזיל להם את המחיר כמו לשוכרים השניים? אם הם ישאלו לגבי המחיר שסגרתי איתם, האם אני יכול להתחמק מהשאלה כדי לא להוזיל מ4300 שח? או שאם החלטתי בדעתי להוריד את המחיר אני חייב להוריד גם להם? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

ההוזלה שעשית ללקוחות השניים לא מחייבים אותך. ומותר לך להשכיר ללקוחות הראשונים במחיר שסוכם בתחילה. ואם הם שואלים אותך מה סיכמת עם הלקוחות האחרים, מותר לך להתחמק מלענות. ולכן אתה יכול לנסות להשכיר שוב ב4300.

שבוע טוב.