חזרתי לגרוש שלי, האם מגיע לי כתובה?

שאלה:

שלום כבוד הרב אני התגרשתי לפני 18שנה אחרי זה חזרתי לבעלי נכנסתי להריון הבנתי הן בזמנו ויתרתי על הכתובה על הכל הבנתי שכרגע אני לא גרושה אנחנו לא חיים ביחד אף פעם הוא לא שילם מזונות על 4 ילדים שלי האם אני יכולה לדרוש את הכתובה שלי ומזונות או שלא.

תשובה:

שבוע טוב,

גרושה שחזרה לגרוש שלה בלי נישואין חדשים מסודרים, בדרך כלל צריכה לקבל גט נוסף כאשר הם נפרדו שוב. ואני מבין שכעת אתם שוב פרודים. לכן את צריכה לקבל גט. אין לי את כל הפרטים, אבל אני מניח שגט זה חובה לקבל אותו אבל רק מספק. כלומר, כרגע את לכאורה במעמד של ספק אשת איש (שוב, אני לא אומר זאת בודאות, כי אין לי את כל הפרטים, אבל כך זה נראה).

לכן, גט מספק את צריכה. אבל אבל לגבי כתובה. אפילו אם היה מגיע לך כתובה חדשה (למרות שלא נישאתם באופן מסודר). אבל הדין הוא שמספק לעולם לא ניתן לתבוע כתובה. שהרי הדין הוא: המוציא מחברו עליו הראיה.