ברכת שהחיינו על ראיית פני חברו

שאלה:

אדם שסבתא שלו גרה בחו"ל והוא לא ראה אותה במשך 7 שנים אבל היה קשר טלפוני רציף משך התקופה הזאת. ועכשיו בחסדי שמים היא עולה לארץ. האם במקרה כזה יש חיוב לברך ברכת שהחיינו או ברוך מחיה המתים?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה לא נהגו היום לברך שהחיינו על ראיית פני חברו, אפילו בשעת שמחה גדולה. כיון שירדה חנופה לעולם, וחששו חכמים שמא אדם יברך זאת גם כשאינו שמח בראיית חברו…

מקורות:

ראה ס’ יוסף אומץ אות תנא, אשל אברהם סי’ רל, בן איש חי עקב אות יג והליכות שלמה פכ”ג אות יב.