נטילת ידים מכלי שאינו מיועד למשקה

שאלה:

כלי של משקין יכול לשמש לכלי לנטילת ידים וכן כלי של אוכלין לשיטת החזון איש. השאלה האם כל כלי שיכול להכיל רביעית מים כגון קופת צדקה וכדומה האם גם הם יכולים לשמש לנטילת ידים

תשובה:

ראה במשנה ברורה בסי' קנט ס"ק כא שהתיר בשעת הדחק גדול ליטול ידים אפילו מכובע, כאשר הוא יכול לקבל משקה וזה לא זב החוצה. וקופה של צדקה עדיפה, כי זה מיועד לקבל בתוכו משהו אף שלא משקה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה כל מה שמתיר המשנה ברורה כיון שפעם היו נוהגים עוברי דרכים בכובעים אלו לשתות
    הוא עצמו כותב שהיום בזמננו לא שותים בכובעים גם עוברי דרכים
    ואני מבין שהוא מתיר בשעת דחק גדול רק מפני שהשולחן ערוך התיר כבר.
    אבל קופת צדקה למרות שהיא כלי קיבול אינה עשויה לקבל מים
    והשולחן ערוך כתב מפורש מכל מקום אינם עשוים לקבל מים.
    ולא שמעתי שעוברי דרכים רגילים לשתות בהם מים ( למרות שיש בדורינו המון עוברי דרכים עם קופת צדקה ביד ) לכן אולי קופת צדקה חמירא מכובע שפעם נהגו לשתות בו מים עוברי דרכים והשולחן ערוך התיר בו כבר בשעת הדחק. מה שאין כן קופת צדקה.