מנחה קצרה אשכנזי שמתפלל עם ספרדים

שאלה:

לכבוד הרבנים החשובים שלום וברכה ראשית כל תודה רבה על האתר הנפלא וכעת לשאלתי האם אשכנזי שמתפלל במנין של ספרדים תפילה ללא חזרה (כמובן שזה לא לכתחילה) האם נכון לומר שהוא חייב לנהוג כספרדים שכולם מתחילים את העמידה עם החזן משום שאם יתחיל לאחר הקל הקדוש נמצא שהוא התחיל שמונה עשרה ללא מנין? תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

נכו בהחלט, תפילה במנין היא שעשרה אנשים מתחילים להתפלל יחד, אין לזה שום קשר עם החזרה, ולכן אדרבה, אם יתחיל רק הוא אחר החזן, אינו מתחיל עם עשרה אנשים ואינו תפילה במנין לכתחילה [אלא כדין המצטרף לחזרת הש"ץ כשמאחר לבוא לבית הכנסת ראה סי' קט], אבל אם מתחיל עם כולם זו תפילה בציבור לכל הדעות.