אמירה לגוי להכניס תפילין מרשות הרבים דאורייתא לרשות היחיד

שאלה:

שלום לכבוד הרב החשוב המלמד תורה לעם ישראל מי שתפילין שלו מונחים ברשות הרבים גמורה מן התורה בשבת, והם מונחים בבזיון או בחשש נזק האם מותר לו לומר לעכו"ם להכניסם פנימה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שלא מדובר ברשות הרבים דאורייתא שכן זה כמעט אין בנמצא, זה נחשב שבות דשבות שהתירו במקום מצוה, ראה נודע ביהודה מהדו”ק סי’ לג. אבל אם זו רשות הרבים דאורייתא, אין להתיר אלא ברמיזה שלא בדרך ציווי שבזה אין איסור אמירה [הנאה ממעשה שבת של גוי אין כאן כיון שזו רק מניעת נזק ולא הנאה].