סמוך לסמוך לענין קריאת המגילה

שאלה:

לכבוד הרב מה זה עיבור דעיבור לעניו לצרף בתים לקרוא מגילה בטו? האם מחלוקת עם מונים את רצף הבתים מבית אחרון או מהחומה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כוונתך מן הסתם לנדון שעורר הגרי"מ טיקוצינסקי זצ"ל, לטענתו דין סמוך הוא רק לחומה ממש, אבל אין מושג של סמוך לסמוך, ולכן, רק המקומות שבתוך עיבורה של העיר העתיקה קוראים לדבריו ביום ט"ו אבל שאר העיר החדשה יקראו בי"ד וכך הנהיג בבית הכנסת שבו שימש כרב בשכונת עץ חיים בירושלים סמוך לתחנה המרכזית. אמנם כל גדולי הפוסקים חלקו עליו בזה, וקבעו שכל עוד יש רצף בתים הכל נחשב סמוך לירושלים וקוראים בט"ו.