מחבת בשרית שטיפטף עליה טיפות בשריות

רבני בית ההוראה
ח' אדר א' ה'תשע"ט

שאלה:

בזמן שבישלתי מרק בשרי על הגז, הרמתי את המכסה כדי לטעום את הירקות כדי לראות אם התרככו מספיק, ובלי לשים לא טפטפו כמה טיפות על מחבת חלבית שהיתה מונחת גם כן על הגז (המחבת היתה קרה ולא בשימוש באותו זמן). האם צריך להגעיל את המחבת וכיצד? האם מספיק לערות עליה מים חמים מהקומקום מפני שסוף סוף היא לא בלעה טיפות חמות על ידי בישול אלא ע”י סוג של עירוי בפני עצמו?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שהטיפות האלו כבר לא היו בחום שהיד סולדת בו כשפגעו במחבת, ואם אני צודק בזה אין צורך אפילו בעירוי אלא רק ברחיצה. אם אתה חושש שהיו יד סולדת, אזי למנהג בני ספרד תוכל להסתפק בעירוי אבל למנהג בני אשכנז יש להגעיל וזה קצת קשה במחבת, כיון שכך כולה צריכה להיות נקייה לגמרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *