הכנת תה בשבת

שאלה:

בס"ד שלום הרב, כיצד אפשר להכין תה בשבת בכלי שלישי האם קודם כל שמים את המים או את התיון? ומדוע?

תשובה:

שלום וברכה

כדי שזה יחשב כלי שלישי, יש לערות מים מהמיחם לכוס, ומכוס זו לכוס ריקה אחרת, ורק אז מכניסים את התיון. אמנם כפי שציינו פעמים רבות באתר, דעת הערוך השלחן היתה לאסור גם בכלי שלישי, כיון שעינינו הרואות שזה מתבשל בכלי שלישי כמו בשני… ולכן נהגו ישראל לעשות תמצית תה לפני שבת ורק בה להשתמש. לוקחים כמה שקיות תה מכניסים לכלי ושופכים מים רותחים, מערבבים היטב וקצת סוחטים את השקיות וכך יש תמצית מרוכזת לשימוש, ובשבת אחר שמערים מים מהמיחם לכוס ריקה נותנים לתוכה מעט מהתמצית הזו. יש להוציא את שקיות התה מהתמצית לפני שבת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אופן הכנת תה בשבת שנוי כאן באתר עשרות פעמים.
    רק בנוגע ל"בורר" שנוי כמה פעמים שהבעי'ה היא רק להוציא הטיפות האחרונות מהשקית. אם כן מדוע כשעושים תמצית תה לפני שבת כתבתם שצריך להוציא את השקיות תה מהתמצית לפני שבת. האם החשש הוא רק אם יגיע לגמור את כל התמצית בשבת. או שבכל אופן חייב להוציא את השקיות מהתה לפני שבת ?

  2. יש הבדל, כאשר אתה שופך מתוך השקיות שבקומקום זו עשויה להיות בעיה, אבל להוציא שקית תה מכוס כיון שהמטרה שלך היא לא להוציא מתוך השקית שום דבר, אלא רק לזרוק אותה לפח, לכן הבעיה בעיקר כאשר משהים אותה שיטוף הכל.