תחילת השבעה כאשר נפטר בחו"ל ונקבר בארץ

שאלה:

אני גר בארץ. הנפטר היה בחו"ל. הלוויה מחר אח"צ. מתי מתחיל השבעה כאן בארץ? יעקב זאב [email protected]

תשובה:

שלום וברכה

כאשר האבלים אינם מלוים את המת לקבורה כלל, הם מתחילים באבלות מיד כשמחזירים פניהם ממיטתו כשיוצא מהעיר, אבל אם גדול המשפחה הולך עם המת לקבורה בארץ והוא גם יושב שבעה בארץ ואינו חוזר לשבת עמהם, גם הם ימנו את האבלות ממתי שישמעו שנקבר בפועל. אלא אם כן הקבורה תהיה יותר משלושה ימים לאחר היציאה מהעיר.

בשורות טובות.

מקורות:

שו"ע סי' שעה סעי' ב.