לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שירותים לפני נטילת ידים

שאלה:

בס"ד שאני קם בבוקר האם מותר לי ללכת להתפנות בבית הכסא לפני נטילת ידיים של בוקר? שאלה נוספת האם יש איסור להתפנות במקלחת ולא בשירותים. לפעמים קורה שאני מתקלח ואז יש לי חשק להתפנות…. האם זה בעייתי/ או לא צנוע או שזה אפשרי. במקום לקנח את האיזור אני פשוט שוטף במים. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

1. אין לעשות שום דבר לפני נטילת ידים, לכתחילה גם אין ללכת ארבע אמות בלי נטילת ידים. בודאי אסור לגעת בנקבים לפני הנטילה.

2. מבחינת בין אדם לחברו, יש לשמור על הנקיון של האמבטיה, אני מניח שלא היית רוצה שאנשים אחרים מבני הבית ינהגו כך…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום ומבורך.

    התייחסות לשאלה הראשונה. האם זה נכון גם לגבי שאי אפשר להתאפק כלומר בחינת " בל תשקצו…" שאדם קם בבוקר ומרגיש שהוא חייב מיד להתפנות. האם נטילת ידיים סובלת דיחוי עד שיוצאים מבית הכסא.

    לגבי השאלה השנייה. אני גר לבד בשכירות אין אף אחד. והשאלה מופנית האם יש איסור בכך בכלל.
    או שחובה להתפנות אך ורק בבית כסא. בנוסף ההרגשה של הנקיון בגלל המים.

  2. לכתחילה יש להקדים את הנטילה.
    אין חובה להתפנות דוקא בשירותים, העיקר לשמור על הצניעות אפילו בחדרי חדרים אבל במקרה זה זה בסדר.