מצא ברשותו עט ומסתפק אם העט שייך לו

שאלה:

שלום הרב מצאתי בתיק שלי עט שיכול להיות שהוא שייך למישהו מהבית שלי או של מישהי בכיתה אני מאמינה שהוא שלי מהבית אך לא בטוחה מה עלי לעשות ולא ניראלי שמישהי תדע אם זה שלה וגם בני משפחתי לא יזהו כיוון שזהו עט פשוט??

תשובה:

שלום וברכה,

חפץ שביד האדם ומסתפק האם שייך לו או שייך לחברו, יכול לקחת לעצמו ואין עליו חובת הכרזה. ולכן מותר לך לקחת את העט לעצמך ואינך חייבת להכריז עליו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פתחי חושן הלכות אבידה ומציאה פ"ג הערה נג, שסובר מאחר והמוצא מוחזק, ואין השני יכול להוציא ממנו אם יש לו ספק, אינו חייב בהשבה והרי הוא שלו.

הצטרף לדיון

תגובה 1