השתדלות בשידוכים

שאלה:

רציתי לשאול כמה השתדלות צריך לעשות בענין שידוכים?

תשובה:

שלום וברכה

יש אמירה בשם הגר"א מוילנא שאמר שבשידוכים אין השתדלות בכלל, רק תפילות ולצפות לישועת ה', למעשה נהוג כן להשתדל מעט, ניתן לפנות לשדכנים ידועים, ליידע את בני המשפחה על כך שאתה בשידוכים וכדומה, אבל שוב, העיקר הוא התפילות והאמונה בה', והכי חשוב בלי לחץ. לחיות כל הזמן רק סביב הענין הזה זה מדכדך, חיים את החיים הרגילים ויחד עם זאת משתדלים מעט מהצד מה שנדרש.

בשורות טובות במהרה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם בחורה שעובדת רחוק מביתה ומרגישה שהיא צריכה לקנות רכב, האם זה נכון לחשוב שהקניית הרכב יכולה לפגוע לה בשידוך?